Tovább “zöldül” a Főtaxi

A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére is tudta folytatni elektromobilitási programját – a Zöldút Programot – a Főtaxi. Új mérföldkövet értek el azzal, hogy jelenleg már 50 db teljesen elektromos meghajtású autó tartozik a flottájukba, amiben 5 Tesla is található. Ezek mellett több, mint 200 db alacsony károsanyag-kibocsátású hibrid autó is van a flottájukban.

Miért fontos ez?

Többek között azért is, mert már az ügyfelek is igénylik. A Főtaxi megbízásából 2019-ben készített reprezentatív közvélemény-kutatás szerint:

 • a budapestiek számára az ideális közlekedési eszköz gyors, kényelmes, költséghatékony és környezettudatos.
 • a megkérdezettek egyharmadának – legfőképp a 16-29 éves korosztálynak – kiemeléten fontos a környezettudatosság.
 • a kutatásban résztvevők 72%-a örülne neki, ha eldönthetné, hogy milyen meghajtású – elektromos / hibrid vagy hagyományos – autóval utazzon.
 • Környezettudatosság és innováció

  A társaság vállalta, hogy a karbonlábnyomának csökkentése érdekében minden évben annyi fát ültet el, ahány autója van a teljes flottában. Az első ilyen faültetés 2020 márciusában történt, a 2000 db fa telepítése a MyForest Alapítvány segítségével valósult meg.

  Ezek mellett a Főtaxi folyamatosan vizsgálja, hogy milyen új lehetőségeket és technológiákat tud beépíteni a taxis iparágba, illetve Budapest mobilitási ökoszisztémájába.

 • Ilyen innovatív megoldás volt a taxis partnereik részére létrehozott digitális elszámolási központ.
 • Az ügyfélszolgálati folyamatok digitalizálása érdekében digitális ügyviteli központ kialakításába kezdtek, illetve folyamatosan frissítik a mobilos applikációjukat is.
 • Nem utolsó sorban pedig mára már gyakorlatilag nincs olyan Főtaxi autó, ami hőpapír alapú Paypass terminált használ a számlázáshoz, ezáltal is próbálják visszaszorítani a papírhasználatot.
 • A Budapest Airport is díjazta az innovációt

  A Budapest Airport reptérüzemeltető társaság az „Év Landside Greenairport Partnere 2020” díjával a környezet megóvásáért és a fenntartható működésért különösen sokat tevő vállalatokat ismeri el. A legnagyobb hazai taxistársaság – aki 2010 óta a repülőtér-üzemeltető vállalat hivatalos taxis partnere – a díjat főként a három évvel ezelőtt elindított Zöldút programjával érdemelte ki, amelynek központi eleme a teljesen karbonsemleges gépjárművekre épülő e-autó flotta és az ehhez kapcsolódó e-töltő infrastruktúra intenzív fejlesztése.


  Az ország legnagyobb taxis társasága továbbra is kiszámítható, kényelmes és biztonságos repülőtéri transzfert ígér utasainak.

  Forrás és borítókép: fotaxi.hu