Elektromos törpeautó – továbbfejlesztve

A Microlino városi kétüléses mini elektromos autójának már a továbbfejlesztett 2.0-ás verziójára is lehet jelentkezni.

A világ egyik legszerethetőbb, legédesebb kis elektromos autójával olyan világba csöppenhetünk, ahol nagy valószínűséggel nem kell bosszankodni a parkolás miatt.


Kép: https://cdn1.vogel.de


Kép: electrek.co

A gyártó szerint az ideális keveréke egy motornak és egy autónak. Már az első verzió bemutatása után észrevehették a szemfüles érdeklődők és az autóvilágban jártasabbak, hogy ezt a kisautót a BMW Isetta ihlette, bár a gömbszerű formát leszámítva nem sokban hasonlít rá.


Kép: atsvalua.com


Kép: micro-scooters.co.uk/

Első ránézésre két személy számára is meglehetősen kicsinek tűnik az autó, ám a gyártó véleménye szerint a legfontosabb dolgoknak lesz helyük: „elfér benne 2 felnőtt és pár (alkohol mentes) sör 🙂 ”.

Az első verzió nem került értékesítésre, de rögtön javítottak rajta

A kétszemélyes kis cukiság első verzióját már 2019-ben elkezdték finomítani. Áramvonalasabb lett, vékonyabb A-oszlopot és szélesebb hátsó részt kapott. Megváltozott a világítás dizájnja: a kocsi elején és hátulján LED csík fut végig, ebbe vannak beépítve a fényszórók, a helyzetjelzők és az irányjelzők.

A frissítésből természetesen a motor sem maradhatott ki, ahogy azt a gyorsulási verseny is mutatja:

Technikai adatok
A gyártó az alábbi adatokat közölte: 11kW teljesítményű motor maximálisan 100Nm-es nyomatékkal, amivel 90 km/h sebességet és 5 másodperces gyorsulást lehet elérni 50km/h sebességre.

Mennyi az annyi?
2021 szeptemberére ígérik az első szállításokat és az alapára 12.000 Euró lesz.
Itt meg kell jegyeznünk, hogy azért léteznek olcsóbban is hasonló elektromos kisautók, például a Citroen Ami


Kép:citroen.hu

A gyártó – svájci Micro Mobility Systems nevű startup – a müncheni IAA Mobility konferencián tervezi bemutatni a 2.0-s modellt 2021 szeptemberben. Izgatottan várjuk!

/ Érdekesség, hogy a microlino gyártója egyébként elektromos robogót is gyárt Microletta néven. /