Miért váltanának elektromos autóra az európaiak?

Hogy váltanánk -e elektromosra az nem kérdés, hiszen a Nissan kutatásából kiderül, hogy az európaiak 70%-a komolyan megfontolná az elektromos autóra váltást a következő autóvásárlása során.

A már elektromos autót használók jó alternatívának tartják az elektromos autókat a hagyományos belsőégésű motorokkal hajtottakkal szemben. A 97%-uk elégedett volt a váltással. (Egyébként egy másik kutatás is erre erősít rá, hiszen ott azt mutatták ki, hogy az elektromos autóra váltottak kevesebb, mint 1%-a váltanak vissza benzines vagy dízel autóra.)

Miért váltanának vagy váltottak a megkérdezettek?
1, A károsanyag-kibocsátás mentes autó környezetvédelmi hatásai miatt

2, A vezetési élmény és fejlett technológia nyújtotta előnyök

3, Üzemanyag megtakarítás, alacsonyabb fenntartási költségek

A kutatást a OnePoll készítette a Nissan megbízásából és 7.000 válasz érkezett az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból, Hollandiából, Spanyolországból, Olaszországból, Norvégiából, Svédországból és Dániából 2021 január 29 és február 23 között. A megkérdezettek fele elektromos a másik fele hagyományos meghajtású autótulajdonos volt.

A mi érveink a váltás mellett
1, Környezetbarát működés és kisebb ökológiai lábnyom
Persze ez csak abban az esetben igaz, ha az elektromos autó meghajtásához szükséges elektromos áramot is megújuló, környezetbarát módon állítják elő. Az akkumulátorokat újrahasznosítják és az autógyártás folyamata is “szén-dioxid semleges”

2, Alacsonyabb szervíz és üzemeltetési költség
Például nincs szükség olajcserére, egr szelep tisztításra stb. Kisebb a meghibásodási lehetőségek száma a kevesebb alkatrész miatt. A magasabb vételár és a drágább alkatrészek viszont beárnyékolhatják az előbbieket.

3, Kényelmes vezetés
Egyrészt nem kell sebességet váltanunk, másrészt csendesebb “járás”, és az alacsony fordulatszám esetén is rendelkezésre álló nagy nyomaték is növelheti a vezetési élményt.

4, Egyre több hagyományos meghajtású modellt készítenek elektromos hajtáslánccal
Mára már nem csak különleges külsejű elektromos autók vannak, hiszen egyre több gyártó kínálja ugyanazt a modellt különböző meghajtással. Nem kell “különcnek” kinézünk egy elektromos autóval.

Kép és forrás: nissannews.com, zap-map.com